Voormalige moestuin van kasteel van Landegem maakt plaats voor privaat woondomein
11 charmante woningen rond een woonerf
09.07.2021

Hectaar en immobiliënkantoor Huyghebaert & Mommens slaan de handen in elkaar voor een nieuw project binnen de kasteelmuren van het Kasteel Van Hoobroeck-Van Ten Hulle. Ze zorgen ervoor dat de voormalige moestuin van het kasteel binnenkort een nieuwe invulling krijgt. Vanaf september 2021 start Hectaar er met de bouw van het privaat woondomein Ter Walle.

Naast het 19de-eeuwse Kasteel Van Hoobroeck-Van Ten Hulle ligt een vergeten stuk grond dat vroeger als moestuin werd gebruikt. Het bedrijf Hectaar botste op dit prachtig stukje grond en kocht het met de bedoeling er opnieuw leven in te blazen.

Voor de bouwplannen van de 11 woningen hield Hectaar rekening met de historische achtergrond van het domein. De gekaleide muren, gevelankers, gietijzeren eindstukken en bogen in de ramen zijn een knipoog naar het verleden en zullen bijdragen aan de charme van de woningen.

We zijn vereerd zo'n waardevol project te kunnen ontwikkelen. Het is dan ook belangrijk voor ons dat er geen clash is tussen oud en nieuw. Het cachet moet behouden worden. De woningen moeten karakter en authenticiteit uitstralen" vertelt Mathias Vandaele, zaakvoerder van Hectaar.

Huyghebaert & Mommens is vooral gespecialiseerd in de verkoop van hoeves, prestigewoningen, landhuizen en kastelen, maar richt zich ondertussen ook op nieuwbouw. Zij werden exclusief aangesteld voor de commercialisatie van dit unieke project.

Benieuwd naar de woningen? Ontdek ze hier.

Wens je ons beter te leren kennen?
Wij maken graag tijd voor jou!

Appartementen te koop
Bouwgrond te koop