Duurzaam wonen in Lokeren: 31 energiezuinige woningen op een groene locatie
Ontdek het ambitieus nieuwbouwproject op een unieke locatie in Lokeren.
24.04.2024

Binnenkort bouwen we 31 energiezuinige woningen in het hart van Lokeren. Het ambitieus nieuwbouwproject bevindt zich in een groene omgeving naast de Vondelbeek, ook wel bekend als de Destelbeek. Dit nieuw ontwikkelde woongebied, met de toepasselijke straatnamen 'de Destelbekestraat' en 'de Oliemolenstraat', belooft toekomstige bewoners een ideale mix van hedendaags comfort en de charme van de omgeving.

31 unieke woningen

De 31 woningen, bestaande uit 14 halfopen en 17 gesloten bebouwingen, komen zowel in landelijke als moderne stijlen, wat elk huis een uniek karakter geeft. Er is zorgvuldig aandacht besteed aan een harmonieuze architectuur en materiaalkeuze. De bouw van de eerste woningen staat gepland voor dit najaar, zodat de eerste bewoners voor het einde van volgend jaar van hun nieuwe thuis kunnen genieten.

“Met dit project willen we kwalitatieve en duurzame nieuwbouwwoningen aanbieden op een unieke locatie in Lokeren, met een zeldzame combinatie van uitstekende bereikbaarheid, nabijheid van voorzieningen én een groene omgeving.” 
– Raphaël Vanderlinden, projectontwikkelaar bij Hectaar

Een groene oase op een uitstekende locatie

De groene omgeving en de aanwezigheid van groene zones, waaronder een speelplein voor kinderen, vormen de troeven van dit project. Hier kunnen bewoners genieten van weidse vergezichten en de rust van de natuur. Daarnaast worden nieuwe bomen geplant op het terrein en beschikt elke woning over een privétuin.
Bewoners profiteren van de uitstekende locatie met een diversiteit aan voorzieningen binnen handbereik. Met een hoge Mobiscore van 8,2/10 zijn het openbaar vervoer, scholen en winkels gemakkelijk bereikbaar te voet of per fiets. De markt van Lokeren ligt op slechts 5 minuten fietsen, en er is een vlotte verbinding naar de E17. Voor natuurliefhebbers ligt het prachtige natuurreservaat de Hagemeersen op slechts 5 minuten rijden.

Comfortabel en duurzaam wonen

Naast een harmonieus ontwerp en een groene omgeving, bieden de woningen ook praktisch comfort. Er is een gevarieerd aanbod met zowel een inpandige garage, als een carport of oprit. Bovendien zijn er voldoende parkeerplaatsen beschikbaar voor zowel bewoners als bezoekers in de nieuw aangelegde wijk.
Alle woningen worden uitgerust met energiezuinige voorzieningen, zoals een warmtepomp en vloerverwarming. Dit zorgt niet alleen voor een comfortabele leefomgeving, maar draagt ook bij aan een duurzame toekomst.

Benieuwd naar de eerste woningen in dit project?
Ontdek ze HIER

Appartementen te koop
Bouwgrond te koop