Eerste woningen gelanceerd in ambitieus bouwproject 'Het Heldenkwartier'
153 nieuwbouwwoningen in duurzaam groen woongebied
01.02.2023

De eerste achttien halfopen- en gesloten woningen van dit ambitieuze project in de Gitsestraat zijn al in aanbouw. Ons voorlopig grootste project ooit, in onze eigen thuisstad, zal maar liefst 153 woning tellen. Begin 2024 zullen de eerste bewoners vertoeven in het groene woongebied van 5,5 hectare groot.
De opvallende naam van het project verwijst naar een belangrijk moment in de geschiedenis van Roeselare. In ‘Het Heldenkwartier’ worden de straten vernoemd naar de dappere strijders die de stad hielpen bij de bevrijding op het einde van de tweede wereldoorlog. Zo kregen Generaal Maczek, aanvoerder van de eerste Poolse pantserdivisie en Simonne Brugghe een Roeselaarse verzetsheldin alvast een passend eerbetoon.

153 woningen

Het woningproject telt 153 woningen waarvan 115 eengezinswoningen, 18 appartementen en 20 stapelwoningen. Percelen variëren tussen 160 en 360 vierkante meter, waarbij elke woning voorzien zal worden van een tuin of terras en een garage of carport. 11 van de eerste 18 woningen zullen beschikken over een carport, 7 over een garage. De locatie van het project, dichtbij het centrum van Roeselare en goed gelegen ten opzichte van de snelweg, maakt het tot een uitstekende uitvalsbasis.

De variatie aan kwalitatieve woningen is wat dit project bijzonder maakt. Zowel stapelwoningen, appartementen, koppelwoningen en gesloten woningen, in verschillende stijlen van landelijk tot modern hebben we in portefeuille. De groene omgeving maakt het een ideale buurt om rustig te wonen” vertelt Sofie Maertens, projectleider bij Hectaar.

Duurzaam en groen

Duurzaamheid was een belangrijk uitgangspunt bij het ontwerp van het project. 14% van de totale oppervlakte zal aaneensluitend openbaar groen zijn, dit groen is gelegen binnen een straal van 300 meter van elke woonentiteit. Hierbij wordt ook ingezet op traag verkeer en worden nieuwe fietspaden aangelegd. Ook worden alle woningen aangesloten op het warmtenet waardoor het een bijzonder energiezuinig nieuwbouwproject wordt.

Lancering eerste woningen

In het voorjaar van 2021 vond reeds archeologisch onderzoek plaats op de site, waarna wegenis werken van start gingen. Momenteel zijn de grondwerken volop aan de gang en zijn de eerste achttien halfopen- en gesloten woningen in aanbouw, waardoor de eerste bewoners in het begin van 2024 kunnen verhuizen. In een volgende fase wordt ook bij de volgende zes halfopen- en drie gesloten woningen in de Gitsestraat de ruwbouw opgestart, zo krijgt het project steeds meer vorm. De prijzen van de eerste woningen starten vanaf € 271.000.

Wens je ons beter te leren kennen?
Wij maken graag tijd voor jou!

Appartementen te koop
Bouwgrond te koop