Bredene verwelkomt in 2022 tien nieuwe woningen in de Dorpsstraat
6% BTW mogelijk
01.07.2021

Tegen het einde van de zomer starten in de Dorpsstraat in Bredene de afbraakwerken van Hoeve Priorijhof. De bedoeling is dat Hectaar er tegen eind 2022 tien energiezuinige eengezinswoningen zal bouwen.

De vervallen hoeve ten noorden van de Sint Rikierskerk stond al jaren leeg. Waar de hoeve met erf en aanhorigheden ligt, start Hectaar binnenkort met de bouw van acht halfopen en twee gesloten nieuwbouwwoningen. Daarnaast ontwierp de projectontwikkelaar een groenzone met waterpartij die zal dienen als bufferzone. De gunstige ligging schuin tegenover Vrije Basisschool de Dorpslinde is een extra troef voor jonge gezinnen.

Bij onze voortdurende zoektocht naar bouwgronden botsten we in Bredene op de leegstaande hoeve met erf en aanhorigheden. Het is onze bedoeling om in de schaduw van de kerktoren moderne woningen te bouwen die mooi opgaan in een groene omgeving. Dat is tenslotte waar Bredene voor bekendstaat en dat moeten we respecteren" vertelt Mathias Vandaele, zaakvoerder van Hectaar.

De vastgoedmarkt van Bredene gaat al enkele jaren in stijgende lijn. De bouw van deze woningen en appartementen zorgt ervoor dat 10 gezinnen de kans krijgen om een droomwoning aan de kust te kopen.

Dat er nieuw leven wordt geblazen in het stukje grond heeft trouwens nog extra voordelen. Doordat Hectaar eerst de oude hoeve afbreekt om er daarna nieuwe woningen op te bouwen, valt dit project onder de nieuwe maatregel van verlaagd btw-tarief van 6 %. Deze maatregel maakt het voor mensen gemakkelijker om tegen lagere kosten nieuwe woningen te bouwen of te kopen. Bovendien heeft de nieuwe maatregel een positieve, ecologische impact omdat een deel van het versleten woonpatrimonium in België zo sneller wordt vervangen.

Benieuwd naar de woningen? Bekijk ze hier.

Wens je ons beter te leren kennen?
Wij maken graag tijd voor jou!

Appartementen te koop
Bouwgrond te koop