Nieuw kantoor Hectaar
New Hectaar Headquarters
Wij verhuizen binnenkort naar een indrukwekkend nieuw kantoor langs de E403
21.02.2023

In de zomer van 2024 verhuizen we van de Westlaan in Roeselare naar een vlot bereikbaar nieuw kantoorgebouw langs de autostrade. Al 17 jaar zijn we gespecialiseerd in nieuwbouwwoningen, appartementen en Bouwen Op Maat-projecten, en breiden we steeds verder uit. Inmiddels zijn dertig collega’s actief om mee verder te bouwen aan succesvolle ontwikkelingen. Naast het groeiende team, breiden we ook het werkgebied verder uit. Waar vroeger vooral gefocust werd op locaties in West- en Oost-Vlaanderen wordt nu ook gezocht en gebouwd in Vlaams-Brabant, Antwerpen en Henegouwen. De bouw van het nieuw kantoor is voor ons een volgende stap.

Ons team zal zich vestigen op de twee verdiepen bovenaan in het gebouw. Bijgevolg zullen de overige kantoorruimtes vrij zijn voor verhuur, met oppervlaktes van 208 tot 825 m². Het kantoorgebouw is voorzien van een gemeenschappelijke, polyvalente zaal voor het organiseren van evenementen en seminaries. Door de open ruimtes en systeemvloer blijft de indeling flexibel en kan de huurder de afwerking naar noden en wensen bepalen.

In de ontwerpfase waren duurzaamheid en energiezuinigheid prioriteit. De kantoren worden uitgerust met de meest hoogstaande hedendaagse technieken zoals klimaatplafonds op een geothermische warmtepomp, buitenzonnewering, zonnepanelen, gestuurde ventilatie en verlichting, en verhoogde vloeren. Het kleinschalige project is daarnaast omringd door groen, ontworpen door tuin- en landschapsarchitectenbureau Buro Groen. Zij werkten een sterk concept uit waarbij de bezoeker terecht komt in een groene oase en via organische paden de ingang van het gebouw bereikt. Naast groen wordt ook voor fietsers aan de ingang van de site een ruime overdekte fietsenstalling voorzien. De aanwezige parkeerplaatsen worden voorzien van laadpalen.

Samen met CAAN architecten, een gerenommeerd architectenbureau uit Gent, werden de plannen voor het nieuwe gebouw verwezenlijkt. In het verleden werd reeds samengewerkt voor de bouw van het huidig kantoor in de Westlaan. Nu hebben we de handen opnieuw in elkaar geslagen.

Het ontwerp van dit unieke gebouw ligt in lijn met onze visie, namelijk bouwen met oog voor detail, en zo architecturaal het verschil maken in het straatbeeld. Door de vormgeving van het gebouw als kubus ontstaat er veel open ruimte. Hierdoor kan er maximaal ingezet kan worden op infiltratie, groenaanleg, bomen en parking. Het gebouw zelf wordt gekenmerkt door een robuuste sokkel in plankenbekistingsbeton met daarin een parabolische opening als centrale ingang.

Het ontwerp van het gebouw is zeer compact, maar levert tegelijk veel ruimte en mogelijkheden. Het pand wordt als een soort dobbelsteen op een speelse manier langs de E403 geplaatst. Een echte eyecatcher langs de autostrade.” Vertelt Roel Cocquyt, architect bij CAAN.

In het gebouw zijn geen ondervangende balken, de centrale kern en gevel zijn dragend. De kantoorverdiepen krijgen door de indeling een maximaal aan natuurlijk licht en worden langs de buitenzijde afgewerkt met zonnescreens. Via een slim liftsysteem kunnen bepaalde toegangen tot verdiepen vrijgegeven worden. Deze liften komen rechtstreeks uit op de kantoorvloeren wat leidt tot een open gevoel.

Wij kijken er alvast naar uit om jullie volgend jaar te verwelkomen op ons nieuw kantoor!

Ontdek alles op blueblock.be

Wens je ons beter te leren kennen?
Wij maken graag tijd voor jou!

Appartementen te koop
Bouwgrond te koop