Investeren in vastgoed? Meer dan ooit een slim idee
Huurprijzen stijgen jaar na jaar. Hoe je het juiste investeringsvastgoed vindt en van een snel rendement geniet, ontdek je hier.
05.03.2024

Wie de vastgoedmarkt volgt, heeft het vast al gemerkt: de huurprijzen nemen in België sterk toe. De federatie van vastgoedmakelaars CIB spreekt over een recordstijging en die tendens zou door de krapte op de huurmarkt ook de komende jaren aanhouden. Vandaag is dus het ideale moment om te investeren in kwalitatieve, energiezuinige huurwoningen.

Voor het tweede jaar op rij schoten huurprijzen in Vlaanderen de hoogte in. In 2023 werd het huren van een huis of appartement gemiddeld 6,4 % duurder. Dat blijkt uit een analyse van 55.000 huurcontracten door de federatie van vastgoedmakelaars CIB. Ruim 70 % van de markt bestaat uit huurappartementen, waarvan de prijs met 6 % steeg. Voor rijhuizen en vrijstaande woningen klom de huurprijs met 5,5 %.

De oorzaken zijn simpel: in 2023 werd het duurder om te lenen voor een woning en kochten investeerders minder vastgoed, terwijl de vraag naar huurwoningen blijft groeien. Bovendien blijven huurders langer in hun huis of appartement wonen. Op basis van een analyse van de eerste huurcontracten van 2024 gelooft CIB dat de trend zich de komende jaren zal doorzetten.

Wie slim is, springt dus vandaag nog en investeert in vastgoed.

Waarom vastgoed een goede investering is

Breng je een hoogwaardig afgewerkte en energie-efficiënte woning op de verhuurmarkt, dan vind je in het huidige klimaat snel een huurder. Zo reken je op maandelijkse inkomsten die inflatiebestendig zijn, want in België worden huurprijzen steeds geïndexeerd.

Naast het directe rendement van gemiddeld 3 % levert je initiële investering ook op lange termijn meer op. Doordat de prijzen op de woonmarkt blijven stijgen, geniet je namelijk een mooie meerwaarde bij verkoop.

Investeren in nieuwbouwwoningen van Hectaar

Als investeerder krijg je bij een nieuwbouwproject van Hectaar vanaf het begin een vaste projectprijs. Het is een van de manieren waarop we open communicatie inzetten voor een vlotte samenwerking. Van goede afspraken voor je een contract tekent tot partnerships met vertrouwde vaklui voor de binnenafwerking van je woning.

Jij kiest het interieur volgens het lastenboek, of geeft het uit handen. Wij doen een voorstel en onze vaste onderaannemers voeren alles uit. Daarbij hebben we uiteraard oog voor de strengste normen qua energie en isolatie, en blijven onder het opgelegde E-peil 30. Je EPC, PID en diverse keuringen verlopen dan ook vlekkeloos. Wil je van het lastenboek afwijken? Prima, dan gieten we dit in een transparante offerte.

Is je investeringspand woonklaar, dan gaan we voor jou gratis op zoek naar een geschikte eerste huurder. Het is jouw garantie op een snel en zeker rendement. De samenwerking met een ervaren vastgoedbureau ondersteunt ons bij deze zoektocht. Jij hoeft enkel het huurgeld te ontvangen op je rekening.

Voeg vastgoed toe aan je investeringsportefeuille

Lijkt een woning jou ook een slimme investering? Wij praten je graag bij over alle details en zoeken een geschikt pand voor je. Neem vrijblijvend contact op via verkoop@hectaar.be.

Appartementen te koop
Bouwgrond te koop