“Wie kan zeggen dat ze gebouwd hebben zonder stress? Wij!”
Jill en Guanael komen thuis in Kortemark
01.03.2024

Een L-vormige woning met optimale privacy, 4 slaapkamers, een extra badkamer, en vooral geen kopzorgen tijdens het bouwproces. Daarvoor klopten Jill en Guanael aan bij Hectaar. Hun ervaring met Bouwen op Maat van Hectaar? Jill vertelt het je graag zelf.

Hoe zijn jullie in contact gekomen met Hectaar?

We hadden al plannen opgemaakt met een andere partij, maar wilden graag een tweede opinie en een prijsvergelijking. Als eerste schepen van groot-Kortemark wist mijn vader dat er bij de gemeente van bepaalde bouwbedrijven veel klachten binnenkomen, maar geen enkele over Hectaar. Mijn schoonzus werkt met haar vader in hun schildersbedrijf en ook zij ervaren Hectaar als een correcte bouwpartner. We waren al snel overtuigd om ook hier een voorstel te vragen. Toen de prijs ook nog correcter bleek dan bij de andere partij, was onze keuze vlug gemaakt.

Waarom kozen jullie voor Bouwen op Maat?

Het huis dat we net verkocht hebben, verbouwden we helemaal zelf. Dat zagen we niet nog eens zitten. We wilden graag alles uit handen geven, zodat we ons hierover geen zorgen moesten maken.

Hoe verliep de eerste kennismaking?

Zeer positief, we waren meteen op ons gemak. De eerste afspraken verliepen steeds met Thibaut en Louise en waren heel gemoedelijk. We konden al onze vragen stellen en kregen telkens een duidelijk antwoord.

Hoe verliep de ontwerpfase van jullie woning?

Ook dit verliep heel vlot. We hadden enkele elementen die zeker in onze woning moesten komen, onder meer een bureau en een extra badkamer. Alles werd mooi in het ontwerp geïntegreerd. Bij de andere partij was de extra badkamer beneden op een andere manier ingetekend, waardoor er veel ruimte verloren ging. De insteek van Hectaar was veel beter.

Welke aspecten waren nog belangrijk bij het ontwerp?

We misten enkele zaken in onze vorige woning. Precies die dingen waren belangrijk voor het nieuwe ontwerp. Naast een extra slaapkamer – 4 in totaal – hadden we nood aan een extra badkamer. Door te kiezen voor een leefkeuken, vermeden we dat ik altijd alleen sta te koken. We wilden ook een ruimte voor een bureau om papierwerk te doen en een apart toilet boven, dat niet in de badkamer staat.

Hectaar hield rekening met al die vereisten en het ontwerp overtrof onze verwachtingen. De dressing in onze slaapkamer bijvoorbeeld vonden we fantastisch. Initieel was dat nog gewoon een stuk gang. De architect stelde voor om er een extra muur te zetten, waardoor onze slaapkamer plots veel groter werd en er een aparte dressing ontstond. Dat de gang wat kleiner werd, is niet erg. Dat is toch verloren ruimte.

Hadden jullie vooraf al een idee van hoe jullie woning eruit moest zien? Waar haalden jullie inspiratie voor de afwerking?

Doordat we al een volledige woning hadden uitgetekend, wisten we goed wat we wilden: een L-vormige woning. Op die manier is onze privacy optimaal bewaakt ten opzichte van het naastgelegen appartementsblok.

Hoe hebben jullie het bouwproces ervaren?

Zeer positief! We hadden ons bij de start mentaal voorbereid op heel wat tegenslagen, omdat je dat vaak hoort bij mensen die bouwen. Dat bleek gelukkig niet nodig. Projectleidster Sofie deed het fantastisch, zowel bij de opvolging van het bouwproces als in de communicatie met ons. We kregen veel updates, zodat we altijd goed wisten wat er gebeurde in ons huis.

Ik denk niet dat veel mensen kunnen zeggen dat ze een huis gebouwd hebben, zonder een enkele tegenslag. Dankjewel daarvoor!

Waren er tijdens de uitvoeringsfase nog aanpassingen nodig en hoe ging het bouwteam daarmee om?

De spiegel in de badkamer hing wat te hoog, maar dat was de volgende dag al opgelost. Dat is de enige aanpassing in uitvoeringsfase. Ook hiermee hadden we dus geen problemen.

Hoe verliep het maken van de keuzes voor de afwerking van de woning?

Het keuzeproces verliep vlot. We kregen een goed overzicht van de bedrijven waar we konden langsgaan. De communicatie was overal duidelijk, ook via mail. Bovendien gingen de partners tot het uiterste. Initieel zouden we een groot venster in 2 delen moeten laten uitvoeren of inruilen voor een schuifvenster. Geen van beide opties maakte ons echt enthousiast. Gelukkig werd er toch een leverancier gevonden die het venster in 1 stuk kon uitvoeren.

Hoe tevreden zijn jullie met het werk van Hectaar?

We zijn 100 % tevreden, het is een droomhuis geworden. Wie op bezoek komt is meestal onder de indruk. Alles ziet er heel goed uit. Echt oordelen over de kwaliteit zullen we natuurlijk pas kunnen als we hier wonen, maar alles lijkt veelbelovend.

Hebben jullie tips voor wie Bouwen op Maat met Hectaar overwegen?

Niet twijfelen, gewoon doen! Ik denk niet dat je een beter bouwbedrijf kan vinden. Wie kan zeggen dat ze gebouwd hebben zonder stress? Wij alvast wel.

Appartementen te koop
Bouwgrond te koop