De voordelen van nieuwbouw & woonklaar bouwen
8 redenen om hier voor te kiezen
11.11.2019

Je wil een huis? Dan sta je voor een belangrijke keuze. Ga je voor een nieuwbouw, het gemak van woonklaar bouwen of wil je zelf verbouwen? Welke keuze je ook maakt: de impact zal groot zijn. Zonder voor jou te willen kiezen: hier zijn 8 redenen waarom instapklaar bouwen minstens het overwegen waard is.

De interieurafwerking kies je zelf
Nieuwbouw biedt heel wat mogelijkheden om je eigen stijl en voorkeuren in je huis te verwerken. Ja, ook bij instapklare nieuwbouwwoningen. Zo kies je de afwerking zelf, bijvoorbeeld van de keuken, badkamer, plinten, vloeren en ga zo maar door.

Sowieso geniet je van een ruim basispakket om je interieur zelf samen te stellen. Je kan makkelijk langsgaan bij onze keukenbouwer of badkamerspecialist om je eigen keuze te maken en je huis zelf vorm te geven.

Je bent zeker van je budget
Bij nieuwbouw is het simpel: voor alles wat moet gebeuren ontvang je een offerte. Zo weet je op voorhand hoeveel je woning zal kosten. Bij renovaties is budgetteren een pak moeilijker. Je weet nooit of er extra kosten zullen opduiken.

Voor instapklare nieuwbouwwoningen is het nog eenvoudiger: tenzij je kiest voor extra luxe of duurdere materialen betaal je één vaste prijs voor je complete woning. Je hoeft zelfs geen offertes meer op te vragen. Lekker makkelijk. Ook om een lening aan te vragen bij de bank, want je weet op voorhand exact hoeveel je huis zal kosten.

Je woning volgt de strengste energienormen
Extra isolatie, dubbel glas, zonnepanelen en andere energiezuinige ingrepen: bij nieuwbouw en woonklare nieuwbouwwoningen ben je zeker dat je woning aan de geldende energienormen voldoet. Bij het bouwen houden ze van bij de start rekening met het E-peil. Bij renovaties moet je heel wat zaken aanpassen om te voldoen aan die normen.

Er zijn geen onderhoudskosten
Een nieuwbouw woning is nieuw, uiteraard. Net zoals alle materialen en toestellen die je er in aantreft. Van een nieuwe verwarmingsketel tot ingebouwde oven: de toestellen worden voor het eerst gebruikt en vallen onder volledige garantie. Dat scheelt aardig in de kosten.

Hogere verkoopwaarde
Om de waarde van een woning te bepalen heeft de leeftijd een doorslaggevende rol. Hoe ouder een huis is, hoe meer problemen opgelost moeten worden. Als je vandaag een huis koopt van 20 jaar oud om binnen 10 jaar te verkopen, dan is dat huis 30 jaar oud. Als je vandaag een nieuwbouwwoning koopt, is de waarde binnen 10 jaar veel hoger dan die van een gerenoveerde woning van 30 jaar oud. Nieuwbouw is aantrekkelijker.

Zekere timing
Weet wanneer je start met bouwen en vooral: weet wanneer je eindigt. Met instapklaar bouwen ben je altijd zeker van je timing en verhuisdatum. De data spreken we op voorhand af. Het enige wat je hoeft te doen is verhuizen. Je woning zal helemaal klaar zijn. Dat is onze belofte.

Je kan wonen in een rustige wijk
Rustig, gemoedelijk en joviaal. Zo beschrijven de meeste mensen het wonen in een wijk of verkaveling. Zeker met kinderen is een doodlopende straat of verkaveling een leuke plek om je leven op te bouwen. Dankzij een woonklare nieuwbouwwoning kom je in een nieuwe, gezinsvriendelijke wijk terecht waar het heerlijk rustig wonen is. Met of zonder kinderen.

De aannemer blijft aansprakelijk
Trotse eigenaar van een nieuwbouw? Proficiat. Sowieso heb je de komende 10 jaar een verzekering tegen ernstige constructiefouten. Want ook al zouden er ernstige gebreken ontstaan aan je nieuwbouw, dankzij de tienjarige aansprakelijkheid van de aannemer ben je zeker dat je zelf niet moet opdraaien voor de kosten.

Wens je ons beter te leren kennen?
Wij maken graag tijd voor jou!

Appartementen te koop
Bouwgrond te koop